Tervezők, Építészek, Kivitelezők részére

Kedves megszólítottak!


Tisztelettel invitálom Önöket, hogy türelemmel nézzék végig weblapunkat. Külön meg kell, hogy szólítsam Önöket, mert úgy érzem, az "épületdíszítés fából" mint fogalom, hiányzik az ország mai gondolkodásából. A XIX. sz. végén, a XX. sz. elején nagy divatja volt a fából készült épületdíszítéseknek. Sajnos, Trianon után Csonka-Magyarországon a feldolgozandó fa utánpótlása megszűnt, és ez a néhány évtized elég volt ahhoz, hogy az épületek fából történő díszítése szinte teljesen kihaljon. Vállalkozásunknak feltűnt ez a súlyos hiányosság, ezért felkutattuk a régi mintákat, és megpróbáljuk azokat újraéleszteni a Kárpát-medence területén belül. Ezt azonban egyedül nem tudjuk megvalósítani, ehhez szükségünk van az Önök segítségére is, mert az elődeink által megálmodott formakincset nekünk, mai utódoknak tovább kell vinnünk.


Vállalkozásunk olyan mintákat kutat és dolgoz fel, amelyek reményeink szerint méltán nyerik majd el a megrendelők tetszését. Cégünk elsősorban a népi és polgári épületdíszítésekre szakosodott, ezért olyan tárgy-együtteseket alakítottunk ki, amelyek megrendelhetők, elvihetők és könnyen felszerelhetők. A weblapon az összegyűjtött mintakincsünknek csak a töredéke található. Kérjük, tekintsék meg ezeket.


Vállaljuk nagyméretű díszítőelemek elkészítését is, szükség esetén a tervezésbe is besegítünk. Munkáinkat ajánljuk pl. családi házak, nyaralók, erdészházak, istállók, gyógyfürdők, múzeumok, egyházak, közintézmények díszítésére, mindenkinek, aki szereti a szépet, értékeli a múlt ma is élő emlékeit, tiszteli az ősök hagyományait és a természetet. A szép famotívumok alkalmasak lehetnek régi vagy új településrészek egyedivé és jellegzetessé – ezáltal az építtetők, tervezők, építészek, kivitelezők nevének maradandóvá – tételére. Az ilyen jellegű település-megjelenés elősegítheti a turizmus fejlődését, az adott régió ismertebbé tételét. Ezen túlmenően nem utolsósorban hozzájárulhatnak a környezettudatos megrendelők megelégedettségéhez is.


Köszönjük megtisztelő bizalmukat!